VASKULARNA HIRURGIJA

Vaskularna hirurgija je medicinska specijalnost i grana hirurgije koja se bavi hirurškim lečenjem bolesti krvnih sudva izuzev krvnih sudova lobanje, mozga, kičmene moždine, kičme kojim se bavi neurohirurgija i krvnih sudova srca kojim se bavi kardiohirurgija. Sve veći broj bolesti krvnih sudova (vena i arterija) može se uspešno lečiti invazivnim, a poslednjih decenija i minimalno invazivnim metodama zahvaljujući sve većem razvoju tehnike i pomoćnih uređaja za tretman. Međutim uz dobru opremu vaskularne hirurgije, za uspešno funkcionisanje i dalje zahteva dobro poznat standard: dobro hirurškog znanja, bogato stručno iskustva i primenu mikroskopske tehnike, tj. veštinu izvođenja operacija pod mikroskopom sa velikim uvećanjem.

dr Đukić Petar

Dr Ivan Tomić

Dr Ilija Kuzmanović

ABDOMINALNA HIRURGIJA

Abdominalna hirurgija se bavi bolestima trbušne duplje i trbušnog zida u slučajevima kada je potrebno hirurško lečenje. Abdominalnu hirurgiju izvode opšti hirurzi i subspecijalisti u abdominalnoj hirurgiji.

dr Stojan Latinčić

Prof. dr sci. med. Tomislav Ranđelović

ENDOKRINOLOŠKA HIRURGIJA

Endokrina hirurgija je grana medicine koja se bavi bolestima endokrinog sistema, žlezdama i materijama koje one luče (hormonima), kao i biopsijom, operacijom i uklanjanjem dela ili čitave štitne žlezde, paraštitne i nadbubrežne žlezde.

dr Vladan Živaljević

GRUDNA HIRURGIJA

Grudna hirurgija podrazumeva hirurško lečenje oboljenja pluća, plućne maramice, dijafragme, povrede zida grudnog koša itd. Ipak dominantna patologija odnosi se na karcinom pluća.

Dr Milan Savić

MAKSILOFACIJALNA HIRURGIJA

Maksilofacijalna hirurgija je hirurška grana koja se bavi oboljenjima glave i vrata. U njen domen spadaju povrede kostiju i mekih tkivainfekcijetumori (benigni i maligni), preprotetska hirurgija, urođeni i stečeni deformiteti lica i vilicarascepi usne i nepca, oboljenja temporomandibularnog zgloba, oboljenja pljuvačnih žlezda kao i estetska hirurgija lica.

Dr Nikolić Žika

NEUROHIRURGIJA

Neurohirurgija je grana medicine koja se bavi hirurškim i neurohirurškim lečenjem bolesti lobanje, mozga, kičmene moždine, kičme i nerava

Dr Vojislav Bogosavljević

PLASTIČNA I REKONSTRUKTIVNA HIRURGIJA

Spec. dr med. Branislav Trifunović